De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage wordt compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen aangenaam in een éénpersoonsstudio met een eigen badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. In de loop van 2019 is alles klaar en voldoet De Nieuwe Plantage aan de actuele wensen en eisen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

De Nieuwe Plantage
Renovatie De Nieuwe Plantage

‘Prettig wonen met kleinschalige zorg’

Net als thuis

In De Nieuwe Plantage ‘nieuwe stijl’ bieden wij kleinschalig wonen met vele voordelen. Er is veel ruimte voor de bewoner om een wandelingetje te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 12 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer met buitenruimte. De woongroepen hebben ieder een eigen voordeur; familieleden kunnen op verzoek en met betaling van borg een sleutel krijgen.

Gezellige woongroep

In de huiskamers, in ‘hoekjes’ in de woongroep en op de gangen wordt aandacht besteed aan belangrijke elementen, zoals geur, kleur, oriëntatiepunten en kunst. Alle bezigheden gebeuren op de woongroep; de dagelijkse zorg wordt er verleend, er wordt met elkaar gegeten, samen koffie gedronken en de krant gelezen of andere activiteiten. Ook schrijft het zorgpersoneel er de rapportages. Wenst u privacy? Dat kan uiteraard in de eigen studio.