Historie

Logo - Van Vliet Installatie

Van Vliet Installatie

SINDS 1928 EEN BEGRIP IN ZUID- WEST NEDERLAND

Jarenlange ervaring, goede service en een vertrouwd gezicht in de regio.
Van Vliet Installatie is voor u de alles in één installateur.

Oprichters

Cornelis Hubertus van Vliet is onbetwist de ‘aartsvader’ van het bedrijf. Hij komt in 1915 naar Bergen op Zoom en bekwaamt zich tot volwaardig kuiper. Op 2 januari 1928 opent hij als zelfstandig ondernemer een winkel in de Zuivelstraat in Bergen op Zoom. Hij start met de verkoop van kuipwerk, houtwaren, borstelwerk en andere artikelen. In deze periode bouwt hij onder andere de eerste wasmachine: een teakhouten kuip waarin een kruisachtige vin zat. De motor staat 50cm hoger op een kolom, zodat deze niet nat kan worden. 
De kuipen en de wringes maakt hij zelf.

Historie Van Vliet - Oprichters
Jaren 30

In 1930 verhuist ‘Cor’ met zijn gezin naar de Blauwehandstraat en bouwt er een kuiperij/werkplaats. Hij breidt al snel het assortiment uit met naaimachines, markiezen en zonneschermen. Ook koopt hij een A-Ford voor het transport. Wegens ruimtegebrek verplaatst hij de winkel in 1938 naar de Bosstraat en de kuiperij naar de Zuidmolenstraat. Hij heeft dan twee medewerkers in dienst. Na de oorlog komen drie zoons in de zaak, later gevolgd door nog twee andere zoons. In deze jaren houden de Van Vliet’s zich bezig met kuipwerk, ijzerwerk en elektriciteit. Ook produceren ze wasmachines met benzinemotor, biervaten en metalen wasmachines.

Uitbreiding

Dat het assortiment goed aanslaat bij de klanten, is overduidelijk. Met als gevolg een flinke groei in begin ’60 van het aantal medewerkers én van het wagenpark. Ook breidt de familie de activiteiten uit met een bruingoedafdeling en opent zij een winkel in Roosendaal, enkele jaren later gevolgd door een vestiging in Steenbergen. In 1967 komen de eerste medewerkers op gas-technisch gebied in dienst. Door deze uitbreidingen ontstaat steeds meer behoefte aan een nieuw pand. In 1970 verhuist de technische dienst en de installatietak dan ook naar de Koepelstraat.

Zuidmolenstraat Bergen op Zoom

Zuid-West Nederland

In de jaren ’70 en ’80 worden de installatieafdelingen steeds belangrijker en groter. Het werkgebied van Van Vliet Installatie strekt zich uit tot geheel Zuid-west Nederland, waar het bedrijf grote woningbouw en utiliteit projecten uitvoert. Dan zet het ook de eerste stappen op de weg van automatisering. Tot op de dag van vandaag is de automatisering van Van Vliet continu aan veranderingen onderhevig. De systemen hebben een zeer flexibel karakter om zo steeds met de tijd mee te kunnen gaan en nieuwe ontwikkelingen te kunnen volgen en zelf inzetten.

Aan het eind van de jaren ’80 verlaten de broers Van Vliet de zaak. Het bedrijf verkoopt de detailhandelszaken in Bergen op Zoom, Roosendaal en Steenbergen aan enkele van de daar werkende personeelsleden. Het installatiebedrijf en de technische dienst worden verkocht aan Adr. de Kok (later een onderdeel van De Kok Bouwgroep) in Bergen op Zoom. Begin 1993 neemt Van Vliet installatie de installatieafdeling van Voets over. In de zomer van dat jaar vindt de meest recente verhuizing plaats, namelijk naar het huidige pand aan de Oude Moerstraatsebaan. Ook nu groeien de omzet en personeelsbestand gestaag door.

Begin 2002 nemen Van Vliet Installatie en De Kok bouwgroep afscheid van elkaar. De medewerkers Rob Verwoerd, Jan de Wit en Jacco van Geel nemen via een management-buy-out de aandelen van het bedrijf over. Met behulp van dit nieuwe directieteam, uit eigen gelederen dus, staat Van Vliet Installatie weer op eigen benen: onafhankelijk en gericht op continuïteit. Zowel medewerkers van Van Vliet als opdrachtgevers ontvangen deze management-buy-out dan ook zeer positief.