Elektrotechniek

Logo - Van Vliet Installatie

Elektrotechniek

Van Vliet levert hoogwaardige technische installaties afgestend op elke situatie.

Elektrotechniek

Het vakgebied van deze afdeling is continu aan veranderingen onderhevig. De op deze afdeling voorkomende technologieën worden continu vernieuwd en verder ontwikkeld. Om de kennis van de medewerkers op niveau te houden zijn scholing en opleiding een zeer belangrijk onderwerp op deze afdeling, waar dan ook zeer veel aandacht voor is.

Op deze afdeling gedreven team van vakmensen werkzaam die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 40% van de totale omzet van Van Vliet Installatie. Zowel de binnen- als de buitendienst weet zich in de markt te onderscheiden door de hoge mate van ervaring en kennis.

Onze jarenlange ervaring en diversiteit aan opdrachtgevers zorgt ervoor dat wij voor iedere situatie een passende oplossing hebben. We denken graag met u mee, geven advies en komen samen tot de oplossing.

NEN 3140 keuringen

De NEN 3140 Inspectie heeft als doel een veilige werkomgeving te creëren en te behouden. Als eigenaar bent u hier primair verantwoordelijk voor. Om aan te tonen dat u aan de eisen voldoet is een regelmatige inspectie noodzakelijk. De NEN 3140 Inspectie toetst conform wettelijke eisen.

Branddetectie-installaties

Een brandmeldinstallatie is essentieel: het kan een brand in een vroeg stadium signaleren en lokaliseren waardoor snel kan worden ingegrepen. Om de kwaliteit van de brandmeldinstallaties te verhogen, moet deze voldoen aan de norm NEN 2535. Van sommige brandmeldinstallaties wordt verwacht dat deze door een onafhankelijke inspectie-instelling wordt geïnspecteerd. Indien door deze partij wordt vastgesteld dat de installatie inderdaad voldoet aan de uitgangspunten, dan wordt hiervoor een certificaat afgegeven.

Sterkstroominstallaties

Elke bedrijf krijgt behoefte aan krachtinstallaties. Zonder krachtinstallatie heeft het bedrijf geen bron van energie. De installatie voorziet alle elektrotechnische apparatuur van energie, of dit nou de deurbel, computer of het beveiligingssysteem is. Een krachtinstallatie is dus essentieel voor de bedrijfsvoering!

Zonne-energie

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Je kunt zelf de energie van de zon benutten met zonnepanelen of een zonneboiler op je dak. Maar het gebeurt ook op veel grotere schaal: van zonneparken in Nederland tot grote zonnecentrales. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en oplossingen op maat.

Data- en Telefoonnetwerken

Digitale communicatie wordt tegenwoordig gekenmerkt door snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid. Bedrijfsprocessen zijn er afhankelijk van. Daardoor neemt de netwerkbelasting op het datanetwerk enorm toe. Een goed werkend datanetwerk is dan ook essentieel.
Bij de levering en aanleg van datanetwerken spelen kennis en ervaring een cruciale rol, omdat alles binnen het datanetwerk op elkaar afgestemd is.

Inbraakinstallaties

Inbraak in woningen en bedrijfspanden speelt helaas een grote rol in het dagelijks leven. Overal waar mensen werken en wonen bestaat het risico dat er ingebroken wordt. Het kennen en beheersen van deze inbraakrisico’s is specialistenwerk. Op welke manier u uw pand en bezittingen laat beveiligen hangt af van een aantal situaties. Hoe groot is uw woning of pand? Wilt u uitsluitend een alarm of ook camerasystemen? Welke eisen stelt uw verzekeringsmaatschappij? Van Vliet Installatie installeert deze systemen volledig BORG-gecertificeerd, en met onze 24-uurs service-dienst geeft dat een veilig gevoel.

Oproepsystemen

Een zusteroproepsysteem, ook wel verpleegoproepsysteem is er in verschillende vormen. In de basis gaat het er om dat een bewoner, cliënt of patiënt met een druk op de knop om hulp kan vragen. Een goed gevoel om zekerheid te hebben in geval van calamiteiten. Bij een noodgeval kan snel om hulp gevraagd worden en in het gehele gebouw kunnen bewoners ook om hulp vragen waar zij ook zijn.”

BIM
BIM Samenwerking

Bouwwerk informatie model

voor Alle technische installaties

Het ‘Building Information Modeling’, zoals dat nu bekend is, betreft een nieuwe werkwijze die invloed heeft op een gehele organisatie. Van Vliet investeerd in deze ketensamwerking en zorgt met BIM Manager en Modelleurs voor een goede integrale samenwerking met BIM.