Werktuigbouw

Logo - Van Vliet Installatie

Werktuigbouw

Van Vliet levert hoogwaardige technische installaties afgestend op elke situatie.

Werktuigbouw

Met onze installaties creëert u een comfortabel woon- en/of werkklimaat en ook een schone en frisse lucht. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de installaties ook duurzaam en zuinig zijn in het verbruik. Indien mogelijk maken wij bij onze klimaatinstallaties gebruik van warmteterugwinning en duurzame energie uit aarde en zon.

Wij bieden totaaloplossingen voor diverse opdrachtgevers zoals kantoorpanden, scholen, bedrijfshallen, winkelpanden, dorpshuizen, woningbouw, hotels, sportgebouwen, appartementencomplexen, bioscopen, verzorgingstehuizen, garages en monumenten.

Onze jarenlange ervaring en diversiteit aan opdrachtgevers zorgt ervoor dat wij voor iedere situatie een passende oplossing hebben. We denken graag met u mee, geven advies en komen samen tot de oplossing.

Verwarmingsinstallaties

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gebouw te verwarmen. Er kan gekozen worden voor centrale verwarming of decentrale verwarming. Bij centrale verwarming wordt de warmtetoevoer in een gebouw geregeld via één warmtebron, de centrale ketel. De warmte wordt via leidingen gelijkmatig verdeeld over alle ruimtes in een gebouw. Voor een decentrale verwarming kunt u kiezen als er behoefte is om maar een aantal ruimtes te verwarmen. De warmtebron staat in de ruimte die verwarmd moet worden. Warmte kan op verschillende manier worden opgewekt, met behulp van: CV ketels, Bodemopslag, Gasgestookte heaters en natuurlijk de Warmtepomp​.

Warmtepomp

Een warmtepomp zet natuurlijke energiebronnen uit lucht, bodem of grondwater om in warmte. Deze energiebronnen bevatten een laag temperatuurniveau die de warmtepomp omzet naar een hoog temperatuurniveau. Warmtepompsystemen gebruiken weinig tot geen fossiele brandstof en veroorzaken hierdoor weinig milieubelasting. Verwarmen van een gebouw of water met een waterpomp is daarom duurzaam. Er zijn ook warmtepompsystemen die kunnen koelen.

Afvoerinstallatie

Rioleringssystemen, Hemelwaterafvoersystemen, Afvoergoten en -kolken, Douchegoten, Vloerputten, Pompputten enz.

Warmtepomp

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen. 

Warmtepomp

LUCHTBEHANDELING

Verse en gezonde lucht is nodig om goed te kunnen functioneren. In Nederland brengen we veel van onze tijd door in huis, kantoor en bijvoorbeeld op school. Daar is de luchtkwaliteit helaas vaak niet op orde. Isoleren is belangrijk om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Goede ventilatie bevordert onze prestaties en verhoogt het comfort. Door te isoleren en luchtdicht te bouwen kan vervuilde lucht onze gebouwen en woningen niet meer op natuurlijke manier verlaten. Om goed te ventileren is het daarom noodzakelijk een goede ventilatie voorziening aan te brengen. Verse lucht moet dan wel comfortabel worden binnengebracht. Dat doen we door luchtbehandeling.

WATERINSTALLATIES

Water binnen een gebouw wordt voor verschillende doelen gebruikt, zoals het bereiden van dranken en eten, het behouden van hygiëne en de veiligheid van de medewerkers waarborgen. Dit houdt in dat de gezondheid van de gebruikers door het leidingwater niet in gevaar mag komen. Een waterinstallatie bestaat uit leidingen, fittingen, waterbehandelingstoestellen en andere materialen om leidingwater af te nemen en beschikbaar te stellen.

Koeling

Er zijn verschillende systemen om de ruimte te koelen: luchtinstallatie, plafondinstallatie, vloerinstallatie of adiabatiche koeling. Koeltechniek is maatwerk. Wordt de ruimte gebruikt voor het terugkoelen, het bewaren of ook voor het verwerken van producten? Of moet er voor een gezond werk en leefklimaat worden gezorgd? In ons ontwerp houden we onder meer rekening met verpakking, luchtbewegingen, luchtvochtigheid en de logistieke processen. Als er mensen in de ruimte moeten werken, zijn geluid en tocht belangrijke aandachtspunten.

BIM
BIM Samenwerking

Bouwwerk informatie model

voor Alle technische installaties

Het ‘Building Information Modeling’, zoals dat nu bekend is, betreft een nieuwe werkwijze die invloed heeft op een gehele organisatie. Van Vliet investeerd in deze ketensamwerking en zorgt met BIM Manager en Modelleurs voor een goede integrale samenwerking met BIM.