Noordelijk Niertje
Noordelijk Niertje

Het plan NN Kralingen is opgebouwd uit twee zijden waarop de bebouwing is georiënteerd. De Kralingse Zoom zijde en de kant van de Leendert Butterstraat.

Aan de Kralingse Zoom staan de woningtypes Kralingse Heren, de moderne versie van het statige herenhuis van vroeger.Imposant, hoog volumineus… de Kralingse Heren hebben het in zich. De woonverdiepingen rijzen boven het maaiveld uit door de half verdiepte stallingsgarage met twee comfortabele privé parkeerplaatsen per woning. 

Noordelijk Niertje - Aan de Kralingse Zoom staan de woningtypes Kralingse Heren, de moderne versie van het statige herenhuis van vroeger.


De woningen aan de Leendert Butterstraat sluiten qua typologie – twee-onder-een-kap – aan bij de bestaande woningen in de Kralingse wijk Noordelijk Niertje. Een wijk die qua straatnamen gebaseerd is op ambachtsbewaarders, schouten en schepen. Kralingse Schouten worden ze dan ook genoemd, de hedendaagse tweekappers van NN Kralingen met een parkeerplaats in de eigen voortuin met eene carport, ruime plattegronden en een heerlijke achtertuin.